Wie ben ik?

Vanaf kleins af aan is mijn liefde voor dieren ontstaan. Ik begreep ze beter dan mensen en ik was in mijn vrije tijd vaak te vinden pij paarden of pony's die wel wat aandacht konden gebruiken. Ook was ik veel aan de wandel met onze eigen honden. Ze gaven mij wederzijds troost, steun en vertrouwen. In mijn verdere leven heb ik, in welke fase dan ook, altijd honden als mijn metgezel gehad. Al deze diverse soorten honden(rassen) die deel van mijn leven zijn of zijn geweest, hebben mij ieder afzonderlijk iets heel duidelijk meegegeven: ongeacht hun ras, de sleutel tot verbinding en samenwerking is communicatie. 

 

Ik beleef altijd veel plezier tijdens de omgang met mijn dieren. Ze weten elke dag weer een positieve draai te geven aan mijn dag. We begrijpen elkaar door middel van non-verbale communicatie, ongeacht hoe ik mij voel. Op dit moment heb ik twee herders, drie paarden en een kat. Helaas is onze King Charles afgelopen jaar (2021) overleden op twaalfjarige leeftijd. Hij heeft, net als mijn andere honden, geholpen bij vele consulten, zodat de baasjes aan de slag konden met leiderschap, vertrouwen, communicatie, verbinding en samenwerking met hun hond.

Thyra

Osa

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat baasjes regelmatig tegen problemen aanlopen met hun hond. Tijdens wandelingen zag ik dat het grootste struikelblok de communicatie tussen beide partijen is. Met alle ervaring die ik in het verleden heb opgedaan, wilde ik hier graag iets in betekenen. Ik heb daarom een intensieve opleiding gevolgd en afgerond bij Anniek Winters, zodat ik mijn kennis over honden heb kunnen verbreden.

 

Mijn kinderdroom is werkelijkheid geworden: werken met dieren en positiviteit geven aan mensen. 

 

Sindsdien heb ik al honderden baasjes en hun hond mogen begeleiden met mijn eigen mix van ervaringen via honden, paarden en de opleiding die ik heb gevolgd. Ook alle positiviteit die ik mag ervaren tijdens de ontmoetingen van de baasjes en honden, voelt het niet als werken en zie ik elke nieuwe of bestaande afspraak met positieve energie tegemoet. Tijdens de verschillende trainingen ga ik aan de slag om de baas zich ervan bewust te laten worden wat zijn of haar eigen lichaamstaal en energie kan betekenen in de communicatie met zijn of haar hond. Op het moment dat deze bewustwording tot stand komt, is het voor de baas mogelijk om via duidelijke lichaamstaal en energie te communiceren met zijn of haar hond. Op deze manier is veel meer te bereiken dan met stemgeluid, omdat non-verbale communicatie de taal is die een hond vanuit zijn instinct heel goed begrijpt. 

 

Het is altijd geweldig om aanwezig te mogen zijn op het moment dat de bewustwording bij beide partijen plaatsvindt. Er komt ruimte voor een positieve verbinding, waarna er samenwerking tot stand komt. Ik vind het een fantastische ervaring dat ik de baasjes mag laten ervaren hoe het voelt om anders, maar respectvol, in communicatie te zijn met hun hond.