Privé consult

Een hond is een vriend voor het leven en je wilt natuurlijk de mooie herinneringen samen maken. Wanneer je merkt dat je touwe viervoeter bijvoorbeeld uitvalt naar auto's, fietsers, andere honden etc., je kan bezoek niet in alle rust ontvangen, je hond is angstig of juist super enthousiast, kan je je hond helpen door middel van je eigen lichaamstaal, energie en non-verbale communicatie. Tijdens een privé consult gaan we aan de slag om hiervan bewust te worden en dit kan je gebruiken tijdens het communiceren met je hond. Ik leer je de taal van je hond om van daaruit vertrouwen, verbinding en samenwerking te creëren. De duur van een privé consult is ongeveer twee en een half uur. Het is verdeeld in drie onderdelen: observatie, terugkoppeling en praktijk. 

Het proces van een privé consult

Tijdens de observatie ga ik kijken wat de hond wel of niet doet. Daarnaast is het voor mij ook belangrijk om te zien wat jijzelf wel of niet doet, zodat ik een goed beeld krijg van jullie communicatie en waar de knelpunten kunnen liggen. 

 

Bij de terugkoppeling gaan we samen om tafel zitten, onder het genot van een bakje koffie of thee. Hier mag de hond bij aanwezig zijn, mits hij of zij niet agressief is naar mensen, zodat we geen onnodige stress voor hem of haar creëren. We gaan het vervolgens hebben over wat ik heb gezien tijdens het observeren en wat de knelpunten zijn. Ik stel een aantal vragen en geef uitleg over het brein van de hond, zodat je inzicht krijgt van jouw rol als leider. Op deze manier kan je je hond nog beter begrijpen. Ook laat ik jullie een aantal oefeningen doen, omdat je op die manier bewust wordt van je eigen lichaamstaal en energie. Dit zet je vervolgens in tijdens de communicatie met je hond, ongeacht hoe je jezelf voelt. We hebben allemaal wel eens onze dag niet, maar dit hoeft geen invloed te hebben op de communicatie tussen jou en je hond. 

 

Vervolgens gaan we verder naar de praktijk. Hetgeen wat we net hebben besproken ga je met leiderschap op non-verbale manier toepassen. Hierdoor ontstaat er een wederzijds respect en begrip, maar ook het vertrouwen in elkaar groeit op deze manier. De verbinding en samenwerking is jullie sleutel om als een top team verder te kunnen groeien, zodat jullie weer plezier gaan beleven en herinneringen kunnen maken. 

Na het praktijkgedeelte praten we nog even na en is er de mogelijkheid om nog vragen te stellen. Mijn ervaring leert dat het privé consult vaak voor jou intensiever is dan voor de hond. Om die reden ontvang je na het consult een trainingsschema op maat en eventueel gewenst verschillende filmpjes van het gehele proces. 

 

Heel belangrijk: tijdens het privé consult wordt er NIET gewerkt met snoepjes of andere afleidingen. Ik doe dit omdat we aan de slag gaan met het creëren van verbinding en focus van de hond voor jou, waardoor de samenwerking tot stand komt.