Puppycursus basis start zaterdag 1 JUNI inschrijven nog mogelijk.

Ben je opzoek naar een puppycursus die anders is dan de meeste cursussen? Wil je samen met je pup werken aan vertrouwen, verbinding en samenwerking? Wil je aan de slag zonder dat je kilo's aan snoepjes moet meenemen? Dan is dit de perfecte training voor jou en je lieve pup, waar we samen aan het werk in een groepsgrootte minimaal vier tot maximaal zes deelnemers. Het is bij helaas niet mogelijk om op een later moment in te stromen in de puppycursus, omdat ik ervoor wil zorgen dat alle deelnemers op dezelfde lijn van het proces zitten. 

 

Het eerste levensjaar van een pup is zeer belangrijk. Wanneer je je pup goed laat socialiseren, kan hij of zij uitgroeien tot een stabiele, vrolijke en sociale hond, die vervolgens een vriend voor het leven is in al jullie avonturen die nog komen gaan. Ik geef deze training niet om kunstjes te leren, maar ik wil dat jullie samen werken aan vertrouwen, verbinding en samenwerking. Jou lichaamstaal en energie is hierbij essentieel, omdat dit zorgt voor de correcte communicatie. Door op deze manier samen bezig te zijn voorkomt dit later problemen zoals bijvoorbeeld trekken aan de riem of het uitvallen naar andere honden of fietsers etc. 

De pups maken spelenderwijs kennis met elkaar en met anderen

De opbouw van de puppycursus

Wanneer je je inschrijft voor de puppycursus start je met een traject van acht lessen. Tijdens de eerste les geef ik een theoretische les, zonder pup. Je maakt kennis met de andere deelnemers en ik zet je aan het denken zodat je bewust wordt van je eigen lichaamstaal en energie. Ik geef uitleg over hoe je eigen leiderschap en het brein van je pup. Ook laat ik met hulp van mijn eigen hond zien wat de effecten zijn van jou als leider. Vervolgens kan je met deze handvaten thuis aan de slag met je pup. Dit is de basis voor de rest van de zeven praktijk lessen, die je uiteraard met pup gaat volgen. 

 

Tijdens overige zeven lessen van de puppycursus kan je pup spelenderwijs ontwikkelen en leert hij of zij respect en zich sociaal op te stellen naar andere dieren. Het spelen is van essentieel belang, omdat de pup zo kan uitgroeien tot een stabiele en volwassen hond. Ze gaan op eigen houtje op ontdekkingsreis over het terrein wat ook weer bijdraagt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Wel is het belangrijk dat de pups elkaar vanuit rust sociaal snuffelen en begroeten, voordat ze gaan spelen. Hier geef ik tijdens de training dan ook uitleg over en zet ik mijn eigen honden en paarden in om hierbij te helpen. Je pup krijgt op deze manier zoveel mogelijk positieve ervaringen. 

 

Na het spelen worden de pups weer aangelijnd en ga we werken aan de basis: vertrouwen, verbinding en samenwerking. Daarnaast laat ik ook onderwerpen zoals leiderschapskwaliteiten, rangorde, onverwachte geluiden, bijtgedrag en geduld voorbij komen tijdens de trainingen. Hier gaan we aan werken zowel aan de riem als los. Ik geef je handvaten in het ontspannen meelopen aan de riem, zonder riem aankomen op locatie, duidelijke regels en op tijd begrenzen. 

 

Aan het begin van elke puppycursus herhalen we wat vorige week aan bod kwam tijdens de training. Door steeds nieuwe dingen toe te voegen, ga je samen met je pup steeds een stapje verder op het gebied van socialiseren en leiderschap. Jullie gaan samen een team vormen door non-verbaal te communiceren met je pup. Hierdoor creëer je een sterke emotionele band die zowel binnen als buiten kan toepassen. 

 

De verschillende lessen vinden niet altijd bij mij op het terrein plaats. Wanneer we naar een andere locatie gaan, kan je pup nog beter leren om in verschillende situaties met prikkels om te gaan en tegelijkertijd met jou in samenwerking en verbinding te blijven.

De eerste theoretische les

Mocht je na de puppycursus van acht lessen de smaak te pakken hebben en wil je doortrainen samen met je pup? Dat kan! Het is mogelijk om door te stromen naar de puppycursus vervolg, waar we bijvoorbeeld een markt overgaan of je kan halverwege instromen bij de roedelwandeling met honden die diverse leeftijden hebben.